A Travellerspoint blog

Hamner Springs & Kaikoura

semi-overcast 19 °C

Donderdag 02/05 - Zaterdag 04/05

Na enkele uurtjes rijden doorheen een adembenemend landschap van bergen, valleien en glooiende heuvels kwamen we tegen de middag toe in “Hamner Springs”. Een klein bergdorpje bekend om zijn hot springs en pools. Omdat het al de hele dag aan het regenen was besloten we naar een caravanpark te gaan en pas morgen een bezoekje aan de hot springs te brengen.
De volgende ochtend besloten we een kijkje te nemen. Jammer genoeg is het nog steeds schoolvakantie en dus ERG druk!!! Het was ook nog vrij duur en besloten we dan maar om toch niet te gaan en op ons gemakje door te rijden naar “Kaikoura”, waar we tegen de late namiddag toekwamen. Na nog wat boodschappen gingen we dan op zoek naar het dichtstbijzijnde DOC-site, maar hier raakten we een beetje de weg kwijt.
Toen we een plaatselijke boer om de weg vroegen, vertelde hij ons dat we anders wel op zijn veld mochten staan: helemaal gratis en voor niet ;)! Wij dus op dat veld, met een zot uitzicht op Kaikoura in de baai en de omringende bergen! Superleuk en heel uniek :)!

“Kaikoura” staat eigenlijk voor “eten van Crayfish” en seafood is hier een grote specialiteit. Zeeleven op zich is dan ook de belangrijkste toeristische attractie, want je kan er zeeleeuwen, dolfijnen, walvissen en albatrossen zien. Bovendien is er ook een enorme diversiteit aan vogels. De reden voor dit rijke zeeleven is dat door het zeer diepe water en het samenkomen van warme en koude doorstromingen, er heel veel voedsel naar de oppervlakte komt. Bovendien kan je er ook heel erg mooi wandelen en omdat het zo’n mooie dag was besloten we een wandeling te maken langst de “Kaikoura Pennisular Walk Way”. Een wandeling van +/- 3,5 uur die begint bij Point Kean en daar was ook een grote kolonie pelsrobben aanwezig. Deze Nieuw - Zeelandse pelsrobben waren eind 1900 bijna helemaal uitgestorven door de fervente jacht op hun pels, maar zijn nu beschermd. Heel leuk dat je ze van zo dichtbij kon zien, maar niet zo aangenaam voor de neus, want ze stinken nogal serieus :(!!! Het was wel een superleuke wandeling met ongelofelijke uitzichten over Kaikoura, de oceaan en de velden.
Kaikoura was een heel gezellig dorpje, met enkele leuke winkeltjes en restaurantjes dat we aan iedereen aanraden om een te bezoeken! We zijn hier wel geen walvissen gaan bekijken, vanwege de belachelijk dure prijs!!!!

Posted by katrienenben 00:30 Archived in New Zealand

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint