A Travellerspoint blog

Queenstown, Arrowtown & Glenorchy

semi-overcast 19 °C

Donderdag 25/04 - Zaterdag 27/04

Na 1 week opgegeten te worden door sandflies, wind, regen en koude doorstaan te hebben hadden we genoeg van het fiordland en gingen we op zoek naar warmere oorden. De volgende bestemming op onze tocht doorheen het zuideiland is het schilderachtige Queenstown wat bekend staat als ‘adventure capital of the world’!

Zoals de meeste steden in de omgeving is Queenstown ontstaan in de goudzoekerstijd rond 1860. Het is gelegen aan de noordoostkust van ‘Lake Wakatipu’ en hoewel Queenstown het Mekka is van de avontuurlijke sporten, ademt het nog altijd de sfeer van een klein stadje en bewaart het trots zijn banden met de dagen van de goudkoorts.

De beste manier om van Queenstown te genieten en de stad te verkennen is te voet. Kleine winkelstraatjes, boordevol souvenir - en outdoorwinkels leiden naar beneden richting de ‘Maintown Pier’, waar diverse soorten cruiseboten over het meer varen.
Heel leuke en sfeervolle stad die boordevol staat met oude koloniale gebouwen en waar we graag enkele dagen blijven plakken ;)!

Onze eerste nacht sliepen we op een DOC-site aan ‘Moke Lake’, enkele kilometers buiten Queenstown. Een zalige plaats gelegen aan een schitteren, maar heel koud meer! Ben kreeg hier het idee om zich in het water te wassen wat toch heel koud bleek te zijn ;)!

Op 21km van Queenstown ligt het pittoreske “Arrowtown” aan de voet van enkele ruige heuvels die bezaaid zijn met kleurrijke bomen. Arrowtown is het best bewaard gebleven goudmijnstad in het gebied en het is een van de weinige groeisteden die noch spookstad, noch geheel gemoderniseerd zijn. We hebben deze ochtend er dan ook een wandeling gemaakt doorheen de hoofdstraat waar aan de ene kant veel oude koloniale winkels en gebouwen, en aan de andere kant stenen mijnwerkershuisjes uit de 2de helft van de 19de eeuw staan. Heel mooi om eens een dagje door te brengen.
In de late namiddag zijn we richting Glenorchy gereden dat aan de kop van ‘Lake Wakatipu’ ligt en wat volgens Lonely Planet is deze rit één van de mooiste ritten van de wereld... We zijn benieuwd ;)!
Glenorchy zelf is een kleine, rustige stad die in de schaduw van de besneeuwde bergtoppen (met namen als Mt. Chaos en Mt. Head) ligt. Voor de Lord of the Rings kenners is deze streek gekend om zijn Luthorien forest ;)!
Doordat we geen goed weer hadden (regen en wind), besloten we voor die avond een caravanpark op te zoeken en morgen het gebied rond Glenorchy beter te verkenen.

Met een stralende zon (maar wel frisjes) stonden we de volgende ochtend vroeg op om Glenorchy en omstreken te verkennen. Het werd een leuke, maar hobbelige rit richting “Paradise” wat in het hart van de valleien van de rivieren Rees en Dart ligt. Schitterende landschappen, groen gras, blauwe lucht, besneeuwde bergtoppen en massa’s schapen, meer konden we niet wensen voor de ideale foto :)!

Op de terugweg richting Queenstown kregen we bericht van Sophie en Frederik dat ze heelhuids waren teruggekeerd en besloten daarom in de namiddag met hun af te spreken op een gezellig terrasje aan de haven om al hun verhalen te horen. Na lekkere Fish & Chips brachten we de middag en avond door op hun ‘fancy’ appartement, waarna we bij hen in de zetel bleven slapen :)!

Posted by katrienenben 23:49 Archived in New Zealand

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint