A Travellerspoint blog

Terug in Australië (Margaret River)

sunny 27 °C

Na 5 zalige weken met familie en vrienden doorgebracht te hebben vertrokken we vanuit Brussel terug naar Perth, Australië. Door de slechte weersomstandigheden was onze vlucht vanuit Brussel naar Londen geannuleerd! Dus met een bang hart vertrokken we toch naar de luchthaven in de hoop dat we nog konden vertrekken!
Eens aangekomen waren we niet de enigste die problemen hadden met hun vluchten. Duizenden anderen hadden gelijkaardige problemen, maar met geluk hebben ze onze vlucht diezelfde dag nog kunnen omboeken. Dus nu vlogen we via München naar Abu Dhabi en dan naar Perth. Maar omdat we 3 uur vertraging hadden in Brussel hadden we onze aansluiting in München gemist, waardoor ze ons voor 1 avond in een hotel in Duitsland boekten! Wel zalig na zo’n stressvolle dag om in een bed te slapen i.p.v. op een bankje in de luchthaven. Alles was vlot geregeld en onze vlucht was weeral omgeboekt voor de volgende dag. Nu vlogen we via München naar Dubai om daarna door naar Perth te vliegen.
De volgende ochtend aten we een uitgebreid ontbijt in ons hotel en vertrokken we dan eindelijk richting Australië. Na 48 uur onderweg te zijn kwamen we eindelijk toe in Australië.

Na een nachtje te verblijven in een caravanpark pikten we Lore op aan de luchthaven! Amai zo bruin dat ze was! Katrien was een beetje jaloers omdat ze haar kleurtje in België had verloren en dus zei ze: “Hoog tijd om weer te gaan beachen!” Jaja, zo kennen we ze wel :)!

Het tweede deel van onze reis begint met Margaret River, gelegen in Zuid - West Australië. Margaret River is wereldbekend omwille van zijn wijnen, lekker eten en prachtige natuur! De bedoeling hier is dat we van kaap tot kaap gaan rijden waarbij onze eerste halte Dunsborough is. Het is een klein toeristisch dorpje in het noorden van de regio Margaret River die bekend staat om zijn ‘Cape Naturaliste’. We kwamen jammer genoeg wel tijdens een slecht en zeer druk moment aan (het weekend van de 25ste januari). Het was namelijk dat weekend Aussie Day (zaterdag 26 januari), waarbij alle Australiërs een verlengd weekend hadden! Aussie Day is namelijk de dag waarbij de Europeanen voet aan wal zetten in Australie. Voor de aboriginals is deze dag helemaal geen ‘Aussie day’ maar wel ‘Invasion day’ en zij zijn helemaal niet opgezet met deze feestdag!

Die dag maakten we een superwandeling langs de ‘Cape Naturaliste’ waarbij we fenomenale oceaangezichten, rotskliffen en ook zelfs wilde zeehonden te zien kregen! In de namidag zijn we dan richting ‘Meelup Beach’ gegaan. Een supertof, maar wel nogal druk strandje met ongelofelijk helder water!
Eénmaal terug aan onze kampplaats voelde Ben zich echt heel slecht en werd het een rustige avond.
De volgende ochtend besloten we om richting ‘Yallingup’ te gaan en daar de buurt een beetje te verkennen. Het was overal superdruk, want het was dan ook Aussie Day (= overvolle stranden)! We hadden in onze reisgids ook al gelezen over het Wardan Aboriginal Cultural Centre en dus besloten we naar daar te gaan. Na elk 10$ betaald te hebben, bleek dit een grote flop te zijn, want er was niet veel interessants te beleven en het centrum werd meer uitgebaat door blanke hippies dan door de aboriginals zelf!
Nadat we er stiekem vandoor waren gegaan, zijn we richting ‘Eagle Bay’ gereden waar we heel de namiddag op het strand lagen te bakken en bruinen!

Op zondagmorgen was het even paniek toen Ben zich echt niet goed voelde en hoge koorts had. We besloten dan maar om naar het ziekenhuis te gaan in Margaret River waar de dokter vertelde dat hij met de griep zat! Hij bedankte ons om de griep naar Australië te brengen :) en zei dat Ben veel pillen moest slikken en zeer veel moest rusten!
De meisjes hebben dan in de namiddag het stadje Margaret River verkend en zijn meteen ook al op proeftocht geweest! Ze waren namelijk de ‘Fudge Factory’ tegen gekomen en aten daar hun buikjes lekker rond met gratis staaltjes fudge :)!
Tegen de vooravond reden we dan verder naar een nabijgelegen gratis kamplaats ‘Chapman Pool’.

De volgende dag was Ben de “skipper” voor de 2 dames. De “skipper” is hier in Australië net hetzelfde als onze BOB in België en aangezien Ben niet mocht drinken kwam dat allemaal heel goed uit ;)! We hebben die dag verschillende bedrijven in en rond ‘Cowaramup’ bezocht en overal waar we kwamen kregen we ofwel iets te eten of te drinken! Zo hebben we o.a. kaas, kangeroe - emoe worst, koffie, koekjes, chocolade, fudge en natuurlijk wijn geproeft. Een ‘must see, must taste experience’ van Cowaramup was de “Candy Cow” winkel waar men zelf fudge, honycrunch en massaal veel snoepjes maakten.
Een grappig weetje over Cowaramup is dat het hele dorp vol staat met plastieken koeien en in het lokale park staat er zelfs een ‘gouden’ beeld van een koe die je kan gaan aanbidden :)!
Dinsdag hadden we afgesproken met onze ex-collega’s uit Onslow Mike, Lynn en hun dochter Nathalie voor nog een dagje proeverijen. Die dag hebben we de meer chiquere en bekendere wijnhuizen van Margaret River bezocht zoals o.a. Xanadu, Voyager Estate en Cape Leeuwin Estate. Als afsluiter hebben we een lokale bessenboerderij bezocht waar Katrien en Lore een flesje Cookies & Cream liqueur hebben gekocht! Jammie! S’avonds hebben we dan met hun hot dogs en ijscrème gegeten waarna we verder gingen naar “Boranup forest”!

Onze avond in “Boranup forest” was er eentje om nooit te vergeten! Onze aller eerste possum gezien te midden van een machtig natuurpark bestaande uit Karri bomen!
Voor diegenen die niet weten wat een possum is: “Een possum is een buideldier dat vooral s’nachts leeft en lijkt op een gigantische eekhoorn!” De max gewoon :)!
De Karri bomen zijn de 3de grootste bomen ter wereld en zijn de afgelopen 100 jaar opnieuw heraangelegd door de immense bosbranden die er geweest zijn.

Die ochtend hadden we voor de eerste keer slecht weer. Het was nogal bewolkt en dus besloten we naar Augusta te gaan, een klein dorpje met vlak daarbij “Cape Leeuwin” en zijn indrukwekkende vuurtoren. Om erop te gaan moest je wel betalen dus dat hebben we maar niet gedaan (de armoedzaaiers dat we ook zijn ;)! Augusta is na Albany & Perth WA oudste nederzetting en aan Cape Leeuwin kan je de Indische en de zuidelijke oceaan zien samenvloeien! Na een leuke daguitstap keerden we terug naar onze kamplek waar we op een uitkijkpunt genoten van een zalige zonsondergang!

Zon, zee, strand en een blauwe hemel! Meer was er niet nodig om te genieten van het idyllische “Hamlin Bay”. Een oude houthaven die bekend staat om zijn vriendelijke ‘stingrays’. Echt leuk en bij momenten zelfs een beetje scary, want ze zijn echt wel mensen gewoon en durven dus vrij dicht te komen. We konden ze zelfs aanraken, maar moesten toch voorzichtig zijn dat we niet gestoken werden door hun gigantische staart. Een geslaagde dag vol beachen, zwemmen en wandelen. Een echte aanrader!

Posted by katrienenben 20:19 Archived in Australia Comments (0)

Onslow deel 2

sunny 38 °C

Woensdag 01/08/2012 - 28/11/2012

Begin augustus was het dan zover. Na 2 maanden Onslow konden we eindelijk eens uit dit afgelegen dorp rijden en gingen we naar Karratha. We moesten namelijk Lore afhalen aan de luchthaven en we keken er ook allebei naar uit om nog eens wat shoppies te doen :)! Want hier in Onslow is er buiten een hardware store en een kleine supermarkt niets! Je kan zelfs geen paar onderbroeken kopen :)! Na een blij weerzien met Lore kregen we problemen met onze auto. We stonden stil op een parking en kregen hem niet meer in gang. Dus werd het duwen en na een ‘vliegende’ start was er een onsteking en konden we weer terug rijden naar Onslow. Later kregen we te horen van de garagist dat onze startmoter stuk was en dat we deze moesten vervangen.

Eind augustus vond er in Onslow een echte bull riding show plaats! De max om een keer te zien en het voelde ook echt aan als een echte outback ervaring. Australische cowboys die er rondlopen, stieren van wel 700 - 800kg, country muziek en natuurlijk veel frisse pintjes te verkrijgen :)!
Tijdens deze show leerden we, ge gaat het NOOIT geloven wat we nu gaan schrijven, MAAR we hebben Belgen ontmoet in dit kleine boerendorpje zo afgelegen in dit deel van de wereld. Het waren mannen die voor de baggermaatschappij Jan de Nul werkten. Ze waren hier voor de kust aan het baggeren en verbleven in een huis in het dorp. Wel leuk was dat één van die mannen zich had ingeschreven voor het bull riding. Onder luide aanmoedinging bleef die kerel wel 11 seconden lang op zo’n mega stier zitten en had ermee ook de eerste prijs gewonnen,1200$! Echt sjiek!
In de weken erna zijn we regelmatig op bezoek geweest bij de Belgen en hebben we zelfs een keer zelfgemaakte Belgische frieten met stoofvlees gegeten! Echt zalig!

Eind augustus was eindelijk het moment aangebroken voor Katrien. Haar nicht Liesbeth kwam samen met haar vriend Miguel op bezoek in Australië. Katrien had het plan om een week met haar mee te reizen, maar ik kon jammer genoeg niet mee omdat ik geen verlof kreeg. Op onze vrije dag zijn we dan terug naar Exmouth gereden om Katrien af te zetten bij Liesbeth en dan gingen we samen een whale watching tour doen!
Een unieke ervaring die we iedereen aanraden, want we waren de haven nog maar net uit en opeens een walvis superdicht naast onze boot! Ongelofelijk groot die walvissen :)!
Tijdens deze uitstap hebben we verschillende walvissen zien springen en met hun staartvin op het water zien slaan. Tijdens onze lunch werd er ook een sonar in het water, gelaten, waardoor we de walvissen hoorden communiceren (zingen) met elkaar. Heel leuk om te horen!
Na de uitstap ging Katrien samen met Liesbeth richting Karinjini National Park voor 6 volle dagen! Dat park is één van de beste natuurparken in Australië en is een echte aanrader voor wie West-Australië wil ontdekken!

In de maanden september en oktober hebben we niet veel meegemaakt. Maar de eerste dinsdag van november is er in Australië steeds de Melbourne Cup! Een paarderace waarbij het hele land even stil staat om te gokken en een glaasje champagne te drinken. De vrouwen kleeden zich die dag dan helemaal op en dragen dan ook een fancy hoed. Katrien en Lore hadden meegedaan en zelf een sjieke hoed gemaakt die ze die middag gingen aandoen. Het was een entertainvolle middag geweest met veel spel, plezier en champagne! Lore heeft er zelfs 70$ aan over gehouden door de eerste prijs te hebben bij de 5dollar lotjes :).

Eind november was het dan eindelijk zover! Ons vertrek uit Onslow! Na 5,5 maand zwoegen en zweten hielden we een leuk afscheidsfeest, waarbij we afscheid namen van iedereen en er de dag nadien een ‘lichte’ kater aan over hielden ;)!

Na Onslow hebben we samen met Lore dezelfde weg terug naar Perth gevolgd, waar we de 16de december afscheid namen in de luchthaven. Lore ging voor 5 weken naar Bali en Maleisië en wij vertrokken voor 5 weken naar het vertouwde Belgenland om de feestdagen door te brengen :)!

Posted by katrienenben 01:00 Archived in Australia Comments (0)

Onslow deel 1

sunny 38 °C

Vrijdag 08/06 - woensdag 01/08

Die vrijdag de 8ste juni kwamen we toe in Onslow. Een klein boerendorpje dat in 1883 is opgericht geweest door Sir Alexander Campbell Onslow. Onslow was gelegen aan de monding van de Ashburton rivier, maar is door een cycloon in 1925 vernietigd geweest. Hierdoor had de overheid beslist om Onslow een 20km verder stroomopwaarts opnieuw herop te bouwen. Daardoor bestaat er nu een Old Onslow die men kan bezoeken en een new Onslow waar wij momenteel verblijven.
Onslow op zichzelf staat helemaal niets voor, maar het zijn de grondstoffen die er aanwezig zijn dat het kleine dorpje zo populair maakt bij de grote bedrijven. Onslow staat namelijk bekend omwille van zijn zoutmijnen, maar sinds kort is er ook een gasveld in de oceaan gevonden waardoor de grote bedrijven zoals Chevron en Bectel honderden miljoenen in dit project pompen. Weetje: De omzet dat Chevron verwacht per jaar nadat het project compleet is wordt geschat op 1 biljoen dollar/jaar! Zot nie?!
Dus Onslow is op dit moment een mijnstad geworden waar bijna 95% van de mensen overdag in een fluoriserende overal rondloopt :)!

Het idee was om in Onslow in een supermarkt te werken, maar toen we de dag na onze aankomst de voorwaarden te horen kregen waren we zeer teleurgesteld! We konden elk maar tussen de 30 en de 38/week werken, kregen slechts 5% korting op het eten en bovendien moesten we 310$/week huur betalen in een nabijgelegen caravanpark! Dit was om op een powered site te staan en in onze eigen van te slapen! Das 1240$ per maand wat veel te veel is!
Na die ontgoocheling hebben we met wat andere backpackers gebabbeld en zij vertelden ons dat er nog een ander caravanpark was wat goedkoper was.

Toen we aan discovery parks aankwamen wouden we ons inchecken en raakten we aan de praat met Julie. Zij was de vrouw van de baas (Tim) en vroeg ons of we geen werk zochten. We waren natuurlijk helemaal van slag, want de voorwaarden die zij ons voorstelde waren absoluut de max! Gratis accomodatie, gratis eten (ontbijtbuffet, lunch en dinerbuffet), gemiddeld 45u/week en zeer goed betaald!
Na een gesprek met Tim konden we die maandag al meteen beginnen bij discovery parks! Katrien kon aan de slag in de housekeeping en Ben kon aan de slag in de yard (maintenance). We konden elk ook nog extra uren werken door de afwas/koken/front of house in het restaurant te doen. Zo werken we elk ongeveer een 50u/week wat perfect is, want hier in Onslow kan je buiten werken en vissen weinig doen!

Ben werkt als onderhoudsman in het park wat om eerlijk te zijn de beste job van het hele park is. Zwaar werk, maar alles verloopt vrij opt gemakske en onze supervisor (Pete 1) is ook vrij relaxed. Terwijl bij Katrien in de housekeeping zit er veel meer druk achter. Ze heeft veel meer een ‘time pressure’ waar ze binnen het half uur een kamer gepoetst moet hebben. Haar supervisor (Robin) is heel wispelturig en jawel ‘rasistisch’. Er werken namelijk ook 4 Taiwanese meisjes in de housekeeping die duidelijk de voorkeur hebben dan de andere Europese housekeeping. Voor Katrien was het de eerste keer in haar carrière dat ze met racisme te maken heeft gehad. Gelukkig voor haar hebben onze grote bazen Tim en Julie haar wel graag en ze noemen haar dan ook Kate ‘the little pocket rocket’.

De afgelopen maanden hebben we de Australische werkmentaliteit een beetje beter leren inzien en hebben we gemerkt dat werken in Europa toch niet zo slecht is. De Australiërs beweren heel ‘open minded’ te zijn op het werkgebied, maar zijn eigenlijk zeer hiërarchisch. Input is niet getolereerd en ze zijn ook zeer egoïstisch. Hiermee bedoelen we dat ze vaak alleen aan hun eigen werk denken en niet aan het teamwerk. Ze concentreren zich alleen op hun eigen werk en gaan je vaak niet helpen als je verdrinkt in het werk.
Op sociaal vlak buiten de werkuren zijn Australiërs de sociaalste mensen die je kan ontmoeten, maar tijdens de werkuren is het dus heel wat anders.
Misschien is het in andere plaatsten in Australië anders, maar hier in Onslow is er momenteel een “Gold rush” aan de gang en denkt iedereen misschien alleen aan het geld en niet aan het team.
Maar goed tis ook weer een andere ervaring die we allebei meemaken en waar we onze lessen ook uit leren.

Gelukkig hebben we hier wel al leuke mensen leren kennen waar we onze frustraties mee kunnen uiten. Zo hebben we hier al kennis gemaakt met Laura, een Duits meisje die al bijna 2 jaar aant reizen is in Australië en nu momenteel in Onslow samen met haar Australische vriend (Jason) verblijft. Jason werkt voor een onderaanneming (Drilline) van één van de grote mijnbedrijven en Laura heeft gewerkt voor Discovery holiday parks als housekeeping samen met Katrien. Ze heeft al een hele tijd geleden haar ontslag ingedient, omdat ze aan de slag kon als secretaresse bij Drilline.
Als je aan de slag kan geraken bij de grote mijnbedrijven of de onderaannemingen ervan ben je eigenlijk binnen. Hetgeen wat de mijnwerkers hier verdienen is.... wel er zijn geen woorden voor. Gemiddeld verdienen de mijnwerkers 50$/uur en op zondagen worden ze dubbel betaald. Omgerekend is dat een 40€/uur, +/- 10u/dag, das 400€ per dag en de mijnwerkers werken altijd 13 dagen aan 1 stuk en dan 1 vrije zondag. In totaal verdienen ze dan een dikke 11 200€ per maand. Onvoorstelbaar!!!!

Hetgeen wat Jason en Laura graag doen hier in Onslow is gaan vissen en krabben vangen. Zo is Ben al een keer met de boot meegeweest om te gaan vissen en zijn we met zijn allen hier al eens gaan krabben vangen. Nee niet van die kleine krabjes die je aan de Belgische kust vindt, maar van die grote ‘green mud crabs’!
Deze krabben moeten minstens een spanwijdte hebben van +/- 150mm vooraleer je deze kan meenemen naar huis. Eén keer hadden we al 8 krabben gevangen, maar we waren niet zeker of de krabben groot genoeg waren. Plots stopte er een ranger van de ‘fishery and wildlife conservation patrol’ die ons kwam controleren. Wij hadden ons natuurlijk voorgedaan als de ‘domme’ backpackers en maar goed ook, want we hadden 6 van de 8 krabben moeten laten gaan! De ranger vertelde ons dat we normaal gezien 250$ boete per krab moesten betalen, omdat deze nog te klein waren. Kwamen we daar goed weg hé ;)!
Die avond wouden we graag onze krabben opeten, maar eerst moet je de krab slapen leggen door deze in de diepvriezer te steken. De krab komt dan in een soort van ‘slaapfase’, waardoor het geen pijn lijdt als je het kookt. Het was dan ook superlekker geweest en zeker eens voor herhaling vatbaar!

Half juli kreeg Katrien enkele zeer leuke berichtjes! Als eerste ging haar nicht (Liesbeth) hier op vakantie komen eind augustus samen met haar vriend (Miguel) en ten tweede ging één van haar beste vriendinnen (Lore) begin augustus naar Australië komen om samen met ons te werken en daarna te reizen!

Posted by katrienenben 05:39 Archived in Australia Comments (0)

Ningaloo Coast, Exmouth & Cape Range National Park

sunny 27 °C

Woensdag 06/06 - Vrijdag 08/06

Toen we deze morgen (woensdag) opstonden was het nog steeds bewolkt en dus waren we content om weer verder te reizen. Na afscheid te hebben genomen van Wouter en Elke vertrokken we dan door naar Exmouth, een dikke 150km verder.
Daar wouden we dan grote boodschappen doen en tanken, want onze eigenlijke bestemming is Cape Range National Park, zo’n 40km voorbij de stad Exmouth. Je kan daar nl. heel goedkoop gaan kamperen, maar je moet wel geluk hebben dat er nog plaats is. En dat hadden we :)!

De ranger van dienst gaf ons een supergoede campingplek in: T-Bone. En we hadden nog meer geluk, want toen we het park binnenreden trok de hemel helemaal open en waren alle wolken verdwenen. Niet alleen dat, maar T-Bone camping was echt een juweeltje: een heel rustig plekje vlak aan de zee en overal rondom ons zagen we kangeroe’s huppelen! Na een late lunch met supperlekkere hot-dogs maakten we nog een zalige wandeling over het strand, waarbij we de zonsondergang perfect zagen! We hadden een leuk plekje aan de rotsen ontdekt waar we grote krabben, zeekomkommers en een soort fossielen ontdekten. Daar hadden we het gevoel om alleen op de wereld te zijn!

S’avonds besloten we nog eens terug te rijden naar de bewoonde wereld om een verjaardagsberichtje naar Marijke te sturen, maar dit draaide een beetje uit op een nachtmerrie. Op de terugweg naar T-Bone kwamen er uit het niets 2 kangeroe’s de weg over gehuppeld in volle snelheid, waardoor wij niet meer op tijd konden remmen! We reden slechts 35km/uur waardoor onze auto er bijna heelhuids uit is gekomen ( gat in de plastieke grill). Voor de kangeroe’s was het minder goed nieuws, want ze hadden allebei de pootjes gebroken, waardoor hulp niet meer kon baten. De volgende dag zagen we 1 van de 2 kangeroe’s naast de weg liggen, waardoor we hopen dat de andere het nog heeft gehaald.
Het was allesinds een nacht om niet snel meer te vergeten, maar dan niet echt in de positieve zin van het woord!

De volgende dag (donderdag) besloten we een aantal wandelingen te gaan maken in het park met als eerste 2 wandelingen rond “Yardie Creek” (+/- 2,5km int totaal). Heel mooi en we zagen zelfs enkele ‘Black footed wallibi’s op de rotsen rond de creek. Ook hebben we kennis gemaakt met sympathieke Australiërs en een Brits meisje. Hierna ging het richting “Mandu Mandu Gorge walk” (3km) waar we zelfs nog een indrukwekkendere wandeling maakten door een droge rivierbedding met rond ons meters hoge rotsen!
In de late namiddag keerden we terug naar onze camping waar we nog een 2-tal uur op het strand doorbrachten. Het werf nog een gezellige BBQ-avond met een koppel uit Australië en een koppel uit Frankrijk!

Vrijdag ochtend namen we afscheid van Cape Range National park en reden we terug naar Exmouth. Daar trakteerden we onszelf op “Fish & Chips” :)!!!! Superlekker, superveel en nog eens supergoedkoop ook! Zeker de moeite om dit nogmaals te doen ;)!
Vanuit Exmouth was het een dikke 450km rijden tot in Onslow, waar we willen gaan werken. Onderweg stopten we wel in , een knalrood landschap/woestijn dat indrukwekkend was om te zien. Het mooie eraan was dat de lucht op dat moment ook blauw was, wat een heel mooi effect geeft voor de foto’s :)!
Op het einde werd het wel nog even spannend, omdat we bijna zonder benzine zijn gevallen, maar gelukkig geraakten we er nog net ;)!

Posted by katrienenben 00:18 Archived in Australia Comments (0)

Ningaloo Coast, Coral Bay

sunny 31 °C

Woensdag 30/05 - Woendag 06/06

Deze ochtend maakten we weer een stop aan de blowholes om dit natuurfenomeen nogmaals te bewonderen. Na een uitgebreide fotosessie vertrokken we dan verder naar Coral Bay om er de komende week door te brengen.
Na enkele uren rijden merkten we wel een verandering op in het landschap: heuvelachtiger, groene weides en enorm veel termietenheuvels! Sommige waren zelfs enkele meters hoog, waardoor het landschap er een beetje futuristisch uitzag!

Wanneer we toekwamen in Coral bay hadden we allebei het gevoel om in een vakantiedorp te zijn. Slechts 2 kampeersites, 1 supermarkt en enkele souvenier winkeltjes! Heel gezellig, waardoor we meteen in de juiste beachstemming kwamen, vooral Katrien dan ;)!

Coral bay is gelegen in het Ningaloo Marine Park wat geclassificeerd is als World Heritage Site. De voornaamste reden hiervoor is dat de ‘whale sharks’, de grootste vissen ter wereld, in grote aantallen aanwezig zijn gedurende bepaalde maanden per jaar.
Bovendien kan je er ook mee gaan snorkelen, waardoor het een unieke en onvergetelijke ervaring is! Je komt dan niet alleen in contact met de whale sharks, maar ook met ander zeeleven zoals manta rays, zeeschildpadden en walvissen!
Nadat we eens waren gaan horen achter de prijs van zo’n excursie, vielen we wel achterover, 385$/pers/dag! Ongelofelijk veel geld!

De rest van onze dagen zijn gevuld geweest met zeer veel zonnen en snorkelen. Tijdens het snorkelen hebben we verschillende pijlstaartroggen, red snappers, andere kleurrijke vissen en mooi koraal gezien!
We hebben één keer een “snapper feeding” gezien, waarbij je allemaal in een kring in de zee staat met wat visvoer in je handen. Wanneer de vissen in de kring komen laat je het visvoer voor je voeten vallen en dan zwermen de ‘red snappers’ rond je benen! Supergrappig en leuk om een keer mee te maken!
Tijdens ons verblijf in Coral Bay maakten we ook kennis met Wouter en Elke, 2 Belgen waarmee we enkele leuke avonden beleefden!
Onze laatste dag in Coral Bay viel letterlijk in het water, want het regende de hele dag door. Niet zo aangenaam als je de hele dag in zo’n klein busje moet zitten. We hebben die dag wel ons RSA - certificaat (Responsible Service of Alcohol) behaald, wat we hier in Australië nodig hebben om alcohol te verkopen en te serveren!

Posted by katrienenben 00:16 Archived in Australia Comments (0)

(Entries 26 - 30 of 85) « Page 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 .. »