A Travellerspoint blog

Nieuw-Zeeland (zuideiland)

Christchurch, Akaroa & Inland Scenic Route

rain 14 °C

Zaterdag 06/04 - Dinsdag 09/04

De zaterdag al heel vroeg opgestaan, want we hadden een vroege vlucht naar Nieuw-Zeeland. Na een kort en treurig afscheid van Lore vertrokken we met de taxi naar Brisbane Airport. Eenmaal daar aangekomen kregen we te horen dat we niet op de vlucht mochten, omdat we nog geen ticket uit Nieuw-Zeeland hadden!
Na even stressen regelden we onze vluchten en besloten we na NZ nog 3 weekjes door te brengen op de paradijselijke COOK ISLANDS :D vooraleer we weer naar huis gaan!!!!!!!

We vlogen van Brisbane naar Christchurch, de grootste stad op het zuideiland van Nieuw-Zeeland.
Nieuw-Zeeland bestaat namelijk uit 2 delen, ‘het noordeiland’ en ‘het zuideiland’ en wordt gescheiden door ‘Straat Cook’ die op zijn smalste punt 20km breed is. Nieuw-Zeeland is ongeveer zo groot als Groot -Brittannië of Japen en heeft 4,8 miljoen inwoners, waarvan 2/3 leeft op het noordeiland en 1/3 in het zuideiland. Leuk weetje is dat er in heel Nieuw-Zeeland 70 miljoen schapen leven, wat afgrijselijk veel is in vergelijking met het aantal inwonders. Het is dan ook het grootste export product van Nieuw-Zeeland.
De hoofdstad van NZ is Wellington en ligt op het zuidpunt van het noordeiland.

Het zuideiland heeft een grote afwisseling aan landschappen. De Nieuw-Zeelandse Alpen domineren het zuideiland en splitsen het in 2. De Alpen zorgen voor een avontuurlijk gebied van bergen, gletsjers, meren, rivieren en fjorden. Ten oosten van deze alpen liggen de Canterbury Plains, de akkers van Otago en Christchurch, de elegante ‘tuinstad’ van Nieuw-Zeeland.
Christchurch is de grootste stad van het zuideiland, maar is tijdens de aardbevingen van 2010 en 2011 volledig verwoest. De stad ligt nog grotendeels in puin en je kan nog steeds het centrum niet in door instortingsgevaar.

Toegekomen op de luchthaven werden we opgehaald door ‘Apollo’ waar we onze “Fancy Van” huurden. Na wat boodschappen te doen zijn we die avond vroeg gaan slapen, want morgen begint het avontuur in Nieuw-Zeeland!

De zondag reden we via Christchurch richting Akaroa. ‘Akaroa’ is een aantrekkelijk stadje gelegen aan de ‘Banks Pennisula’ en is de oudste stad in het Canterbury district. Het is in 1840 gesticht door een groepje Franse kolonisten en bezit veel historische gebouwen in Franse stijl. De rondrit was indrukwekkend, want we reden via vulkanische bergen waar we veel panoramische uitzichten hadden over Akaroa en zijn haven.

We hebben voor het zuideiland 5 weken (wat meer dan genoeg is) en besloten na Akaroa richting het zuiden te rijden via de “Inland Scenic Route”. Deze route loopt doorheen het centrum van het Canterbury district, waarbij we enkele stops maakten o.a. Lake Coleridge, Rakaia Gorge, Mayfield en Peel Forest.
Een hele leuke rit doorheen het landschap van Nieuw-Zeeland, maar waarbij we toch merkten dat de dorpen nogal verouderd zijn. We zijn al erg onder de indruk van de landschappen, maar voor de moment steekt het koude weer toch wel wat tegen :)!

Posted by katrienenben 16:32 Archived in New Zealand

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint