A Travellerspoint blog

Brisbane

sunny 26 °C

Maandag 01/04 - Vrijdag 05/04

Bij het binnenrijden van Brisbane zagen we meteen dat het de 4de grootste stad van Australië was. Hoge flatgebouwen, bruggen en mega veel verkeer. Je zou denken dat Brisbane ook langs de kust is gelegen zoals alle andere grote steden, maar dat is met Brisbane niet het geval. Brisbane ligt langs de “Brisbane River” waardoor de stad een speciaal karakter heeft.

Na het omzeilen van alle tolwegen kwamen we bij het ‘goedkoopste’ caravanpark van Brisbane, waar we nog 45$/nacht moesten betalen voor ons drietjes. Aangezien we niet teveel tijd wouden verliezen op de camping en meteen de auto wouden verkopen gingen we alle meteen alle hostels af om flyers op te hangen.
Een klein detail was wel dat we de autopapieren niet meer vonden en bijgevolg de auto niet konden verkopen. Na heel wat zoeken en onze ouders in het midden van de nacht wakker te bellen, bleek dat de papieren nog bij Katrien thuis lagen! Een geluk dat we niets aan de hand hebben gehad, want de verzekeringspapieren zaten er ook in!!!! Maar gelukkig bestaat er Fedex en waren de papieren in een mum van tijd opgestuurd en zouden ze vrijdag de 5de moeten aankomen!

De hele week hebben we zitten wachten op een telefoon, maar we kregen maar geen respons. We hadden ondertussen ook al een ander koppel leren kennen die al 2 weken in Brisbane zaten om hun auto te verkopen en ze hadden slecht 2 telefoontjes gekregen! Niet echt bemoedigend!
De vrijdag ochtend kregen we eindelijk het verlossende telefoontje van 2 Britse kerels die de auto meteen wouden kopen. Het was wel nog een beetje stressen, want het Fedex pakket was er nog niet! Tegen de middag hadden we dan eindelijk onze papieren en konden we onze “Jackson” verkopen. Met pijn in ons hart moesten we afscheid nemen van onze bus die ons 1 jaar lang doorheen Australië heeft gevoerd.

Maar met dat geregeld te hebben viel er al een hele grote druk weg en besloten n we diezelfde dag nog om ons ticket naar Nieuw - Zeeland te regelen. We vonden een goede deal om de dag nadien te vertrekken, waardoor we s’avonds een “mega fancy” afscheidsdiner hadden aan het waterfront van Brisbane, getrakteerd door Lore :)! Nog eens een hele grote danku daarvoor, Lore!
Brisbane zelf was een mooie, kleinere stad in vergelijking met de andere 3 grootsteden, en je hebt de stad met groot gemak in 1 dag gezien.

Australië was een heel groot avontuur dat we nooit zullen vergeten!!! :D

Posted by katrienenben 17:13 Archived in Australia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint