A Travellerspoint blog

Byron Bay, Nimbin & Surfers Paradise

sunny

Woensdag 27/03 - Zondag 01/04

Byron Bay is DE backpackersplaats bij uitstek hier in Australië. Het is een klein surfstadje waar surfen en uitgaan centraal staan. Je vindt er ook vele winkeltjes en restaurantjes en alles is gekleed in een hippie cultuur: veel biologisch eten, volkswagenbusjes en kleurrijke figuren ;)! Zeker de moeite waard om eens te stoppen!
Die avond hadden we een afspraak met ‘de Red’, die we in Port Maquarie hadden leren kennen. Na een pintje te drinken met hem in de plaatselijke pub van ‘Ashtonville’, nam hij ons mee naar zijn huis in de heuvels waar we nog een gezellige avond hadden en sliepen op een grasveldje naast zijn huis.

De ‘Red’ woonde niet ver van het DE hippieplek bij uitstek hier in Australië, “Nimbin”! Gelegen in de heuvels en ver weg van alle pottekijkers doen de locals hier hun eigen ding. Ze zijn hier vooral ‘groen’ ingesteld en hebben een voorliefde voor planten, met name de marihuanaplant en “magische champignons”! Alles draait hier rond het promoten van legaal gebruik van drugs en de politie heeft hier zijn handen meer dan vol.
We slenterden wat rond hier in het dorpje en bezochten er ondermeer het ‘Nimbin museum’, te bizar om uit te leggen! Foto’s spreken voor zich...
Na een overheerlijke burger, omringd door ‘groene rook’ gingen we terug richting ‘Red’s huis’ om er die avond gezellig te barbecuen.
We zijn met hem ook nog naar Amy’s Platypus pool geweest waar we hoopten om er een vogelbek dier te spotten! Jammer genoeg zagen we er geen (zijn vrij zeldzaam), maar werd het toch nog een leuke avond met scampi’s en pintjes ;)!

Na toch wel wat verdriet namen we afscheid van de supersympathieke Red en reden we verder via de kust richting “Surfers Paradise”.
Eerste halte was “Tweeds Heads”, het begin van de “Gold Coast”. Dit hadden we niet verwacht, een stad vol appartementsblokken! Tweeds Heads is een echte vakantiestad voor de Australiërs. Eigenlijk een beetje zoals de Costa Brava van Australië.
In een klein dorpje er vlak naast, “Coolangatta”, gingen we op zoek naar Kelly Slater (11-voudig wereldkampioen surfen), want dit is 1 van zijn favoriete surfplekken hier in Australië. Jammer genoeg hebben we hem niet gespot, andere keer dan maar :D!
Leuk was dat we vanuit Coolangatta Surfers Paradise zagen liggen, en ja dit is de naam van een stad :D!
Nog groter en nog drukker dan Tweed Heads en het was er supergezellig met allemaal straatmuzikanten en atriesten waar je niet naast kon kijken. Na hier wat te hebben rondgeslenterd en te beachen (zo hoort het ook in een stad zoals Surfers Paradise ;)) vonden we een ideale gratis kampeerplek in Surfers Point, niet ver van “WET’N WILD het waterpretpark waar we morgen naartoe gaan! ;)

Met een blauwe hemel en een stralende zon stonden we vandaag op en waren we allemaal enthousiast om een dagje door te brengen in het waterpretpark. Zot groot, met massa’s attracties en niet al te veel volk! Lore die al veel van deze parken heeft gedaan was ook erg onder de indruk en dus vlogen we er meteen in.
Een zotte attractie was de ‘Tornado’, waarbij we met zijn drieën in een band in een grote trechter werden gekatapulteerd! Mega cool!!!
Katrien’s hoogtepunt was de ‘Black hole’ waar we met zijn 2 in het donker naar beneden gleden! De afsluiter was Ben’s hoogtepunt: de Aqualoop! Een zotte attractie waarbij je een harnas aankrijgt en verticaal tegen 90km/u naar onder valt om dan een looping te maken! Een ongelofelijke dag die we s’avonds in alle rust hebben afgesloten.

Zoals het op een paasochtend hoort, wit brood en chocolade peetjes op tafel. Superlekker, maar na een rustige en nuttige zondag reden we op het gemak verder naar Brisbane waar we hopen om snel de auto te verkopen.

Posted by katrienenben 15:33 Archived in Australia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint