A Travellerspoint blog

Onslow deel 2

sunny 38 °C

Woensdag 01/08/2012 - 28/11/2012

Begin augustus was het dan zover. Na 2 maanden Onslow konden we eindelijk eens uit dit afgelegen dorp rijden en gingen we naar Karratha. We moesten namelijk Lore afhalen aan de luchthaven en we keken er ook allebei naar uit om nog eens wat shoppies te doen :)! Want hier in Onslow is er buiten een hardware store en een kleine supermarkt niets! Je kan zelfs geen paar onderbroeken kopen :)! Na een blij weerzien met Lore kregen we problemen met onze auto. We stonden stil op een parking en kregen hem niet meer in gang. Dus werd het duwen en na een ‘vliegende’ start was er een onsteking en konden we weer terug rijden naar Onslow. Later kregen we te horen van de garagist dat onze startmoter stuk was en dat we deze moesten vervangen.

Eind augustus vond er in Onslow een echte bull riding show plaats! De max om een keer te zien en het voelde ook echt aan als een echte outback ervaring. Australische cowboys die er rondlopen, stieren van wel 700 - 800kg, country muziek en natuurlijk veel frisse pintjes te verkrijgen :)!
Tijdens deze show leerden we, ge gaat het NOOIT geloven wat we nu gaan schrijven, MAAR we hebben Belgen ontmoet in dit kleine boerendorpje zo afgelegen in dit deel van de wereld. Het waren mannen die voor de baggermaatschappij Jan de Nul werkten. Ze waren hier voor de kust aan het baggeren en verbleven in een huis in het dorp. Wel leuk was dat één van die mannen zich had ingeschreven voor het bull riding. Onder luide aanmoedinging bleef die kerel wel 11 seconden lang op zo’n mega stier zitten en had ermee ook de eerste prijs gewonnen,1200$! Echt sjiek!
In de weken erna zijn we regelmatig op bezoek geweest bij de Belgen en hebben we zelfs een keer zelfgemaakte Belgische frieten met stoofvlees gegeten! Echt zalig!

Eind augustus was eindelijk het moment aangebroken voor Katrien. Haar nicht Liesbeth kwam samen met haar vriend Miguel op bezoek in Australië. Katrien had het plan om een week met haar mee te reizen, maar ik kon jammer genoeg niet mee omdat ik geen verlof kreeg. Op onze vrije dag zijn we dan terug naar Exmouth gereden om Katrien af te zetten bij Liesbeth en dan gingen we samen een whale watching tour doen!
Een unieke ervaring die we iedereen aanraden, want we waren de haven nog maar net uit en opeens een walvis superdicht naast onze boot! Ongelofelijk groot die walvissen :)!
Tijdens deze uitstap hebben we verschillende walvissen zien springen en met hun staartvin op het water zien slaan. Tijdens onze lunch werd er ook een sonar in het water, gelaten, waardoor we de walvissen hoorden communiceren (zingen) met elkaar. Heel leuk om te horen!
Na de uitstap ging Katrien samen met Liesbeth richting Karinjini National Park voor 6 volle dagen! Dat park is één van de beste natuurparken in Australië en is een echte aanrader voor wie West-Australië wil ontdekken!

In de maanden september en oktober hebben we niet veel meegemaakt. Maar de eerste dinsdag van november is er in Australië steeds de Melbourne Cup! Een paarderace waarbij het hele land even stil staat om te gokken en een glaasje champagne te drinken. De vrouwen kleeden zich die dag dan helemaal op en dragen dan ook een fancy hoed. Katrien en Lore hadden meegedaan en zelf een sjieke hoed gemaakt die ze die middag gingen aandoen. Het was een entertainvolle middag geweest met veel spel, plezier en champagne! Lore heeft er zelfs 70$ aan over gehouden door de eerste prijs te hebben bij de 5dollar lotjes :).

Eind november was het dan eindelijk zover! Ons vertrek uit Onslow! Na 5,5 maand zwoegen en zweten hielden we een leuk afscheidsfeest, waarbij we afscheid namen van iedereen en er de dag nadien een ‘lichte’ kater aan over hielden ;)!

Na Onslow hebben we samen met Lore dezelfde weg terug naar Perth gevolgd, waar we de 16de december afscheid namen in de luchthaven. Lore ging voor 5 weken naar Bali en Maleisië en wij vertrokken voor 5 weken naar het vertouwde Belgenland om de feestdagen door te brengen :)!

Posted by katrienenben 01:00 Archived in Australia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint