A Travellerspoint blog

Khon Kaen

sunny 34 °C

Maandag 16/01

Onze laatste ochtend in Khorat sloten we af met een wasje en een lekker "wafelontbijt" in een plaatstelijk tentje. Hierna was het met de sawngthaew verder richting het treinstation. Zoals het hier in Thailand volgens Thaise tijd gaat kwam de trein een uur later aan en konden we eindelijk verder richting Khon Kaen. Na een zwoele, woelige 4 uur durende treinrit in 3de klasse kwamen we eindelijk aan in onze bestemming.

Aangezien we morgen naar Ban Khok Sa Nga (King Cobra Village) gaan, zochten we meteen een slaapplek in het centrum van de stad (dichtbij het busstation). En wat voor eentje vonden we!!! Een 4* hotel voor nog geen 10 euro per nacht!

Die avond hebben we gezellig nog wat gegeten met een livebandje als achtergrondmuziek.

Dinsdag 17/01

Zalig geslapen en klaar voor een stevig ontbijt. Op aanraden van Pascal zijn we 'Kai Kata' gaan eten. Een lokaal stevig ontbijt (ideaal voor na een nachtje stappen) bestaande uit: gebakken eieren, Chinese worst, een soort witte pens en enkele zoete sandwiches. Heerlijk en dat allemaal voor nog geen euro!

Na ons ontbijt gingen we met de bus naar King Corba Village waar ons een dans - en vechtshow met cobra's te wachten stond. Aan onze eindhalte kwamen we een jong, Frans koppeltje tegen waar we samen te voet richting het dorpje gingen. Toen we daar aankwamen hadden we het geluk dat er net een show begon en er niet teveel andere toeristen aanwezig waren.

Het begon met een 3-tal danseressen die elk een +/- 2.5m lange python rond hun nek hadden hangen en een traditionele Thaise dans deden. Hierna kwam het hoogtepunt van de show, waarbij Thaise mannen een gevecht aangingen met een reuze cobra, FENOMENAAL! Ieder gevecht bestond uit 3 rondes, waarbij de mannen de cobra's aanraakten met hun handen, benen en zelfs hun voorhoofd. Best wel schrikwekkend.
Het was super om dit eens te zien, maar de 2 minpunten hier waren dat de show op zich maar een +/- 12-tal minuten duurde en de zoo die bij het dorp hoorde is eigenlijk te zielig voor woorden.

Na een gedeelde taxi met de Fransen keerden we met de bus terug naar Khon Kaen en op de weg terug naar het hotel hebben we nog snel iets klein gegeten en wat inkopen gedaan voor onze lange reisdag van morgen.

Posted by katrienenben 23:27 Archived in Thailand

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint