A Travellerspoint blog

Nakhon Ratchasima (Khorat)

overcast 30 °C

Zaterdag 14/01

Na een kleine wandeling en een overzet met een bootje kwamen we aan in het treinstation van Ayutthaya. Toen we aan het wachten waren op onze trein kwam er een klein, armoedig meisje hallo zeggen. Toen ze onze bal in het oog kreeg en we zagen hoe graag ze de bal wou hebben we haar een laat Kerstcadeautje gegeven. Leuk om te zien hoe blij ze was met een doodgewone bal.

Hier namen we de trein in 3de klasse, tussen de lokale mensen en ook wel wat zwervers, waarna we 3u later aankwamen in Khorat. Hier namen we een Sawngthaew (jeepke) naar het centrum waar we een supergoed en goedkoop hotel vonden. Die middag chillden we een beetje en verkenden we de stad. Ook aten we in een fancy ijssalon (Swensens) 2 superlekkere ijscoupes. Ook stopten we even bij een oude schoenmaker waar Ben zijn bergschoenen liet maken. Die avond aten we om het hoekje bij een supervriendelijke jonge gast waar we de beste noedelsoep tot nu toe gegeten hebben.

Zondag 15/01

Met de tuk tuk gingen we deze ochtend naar het busstation waar we de bus namen naar Phanom Rung Historical Park waar zich het best bewaarde Khmer bouwwerk van Thailand bevindt, een enorme indrukwekkende tempelreuine.
Deze bevindt zich op een uitgedoofde vulkaan en om deze te bereiken namen we de laatste kilometers een scootertaxi.

Het was een hele tocht (3u heen en 3u terug), maar zeker het bezoeken waard.

Na alweer een goed vullend soepje ging het richting hotel, waar we hoopten op een muggenloze nacht, want door het vochtige weer zijn er enorm veel muggen (vorige nacht sloegen we 9 muggen op 30min dood).

Posted by katrienenben 05:02 Archived in Thailand

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint